Oververhitting van je mobiel voorkomen; 6 tips
De zon schijnt, het is zomer! Heerlijk natuurlijk, maar ook oppassen geblazen dat je niet oververhit raakt. Hetzelfde geldt voor je mobiel, want door zon en warmte kan deze al snel zeer warm worden met mogelijk blijvende schade aan je batterij of behuizing tot gevolg. In deze blog geven we je daarom de tips die je nodig hebt om oververhitting van je smartphone te voorkomen.
#1: Hou je mobieltje uit de zon
Voor de hand liggend of niet, maar allereerst: zit je zelf lekker onder de parasol op het terras, check dan wel even dat je mobiel niet in de volle zon ligt. Want behalve het feit dat je sowieso al niet veel zal zien op een zonovergoten display, houdt een groot zwart vlak bovendien natuurlijk veel warmte vast en raakt je telefoon dus zeer snel oververhit. Hou je smartphone beschut in de schaduw of in de tocht zodat de warmte makkelijker kan ontsnappen. Onder een handdoek of in je broekzak is beter dan vol in de zon, maar let wel op dat er voldoende verluchting is.
#2: Schakel camera, apps en internetverbindingen uit
Een fotootje schieten in de zon is natuurlijk leuk, maar je camera-app gebruikt ook zeer veel energie en zorgt zo voor extra warmte. Zorg er dus voor dat je, nadat je jouw zonovergoten selfie hebt geschoten, je camera wel weer uitzet. Hetzelfde geldt voor andere apps, maar ook voor bijvoorbeeld wifi, 4G of bluetooth. Ook deze verbinding slurpen energie en dragen zo bij aan de oververhitting van je accu. Zet dus uit wat je niet nodig hebt zodat je mobiel niet té hard hoeft te werken in deze warmte.
#3: Zet je telefoon op vliegtuigstand of helemaal uit
Voel je dat je mobiel echt té warm wordt of krijg je hier een melding van, zet ‘m dan op vliegtuigstand of liever zelfs gewoon een halfuurtje helemaal uit. Je mobiel kan zo even lekker afkoelen en jij krijgt bovendien de tijd om ongestoord van het zonnetje te genieten. Ook wel eens lekker.
#4: Haal je mobiel af en toe uit het hoesje
Iedere telefoon verdient een stevig hoesje. Handig tegen krassen en barsten, maar deze houdt ook warmte vast. Bij warm weer is het dus verstandig je hoesje geregeld even een kwartiertje af te doen en je mobiel te laten luchten zodat deze zijn warmte beter kwijt kan. In de zomer doet iedereen immers graag een jasje uit.
#5: Pas op met je mobiel in de auto
Een smartphone in de auto, makkelijk, zeker als je ’m ook gebruikt voor navigatie. Maar in de volle zon achter je voorruit loopt de temperatuur natuurlijk al snel op. Probeer je telefoon daarom af te dekken of plaats ‘m op het ventilatierooster voor extra verkoeling. Verder is het niet aan te raden op een zonnige dag je mobiel in de auto op te laden terwijl deze je de weg wijst. Doe dit voor of na je rit, anders is de kans groot dat je telefoon door de warmte na een uur of minder de weg alweer helemaal kwijt is en ermee ophoudt…
#6: Opladen doe je ‘s nachts
Ook door op te laden wordt je telefoon sneller warm. Doe dit daarom ’s avonds of ’s nachts wanneer het koeler is en je smartphone de warmte sneller kwijt kan. Mocht je het vergeten zijn of even de mogelijkheid niet hebben gehad je mobiel ‘s nachts op te laden, laad deze dan niet voor de volle 100% op. Met maximaal 80% red je het immers ook wel op het strand en dit scheelt een hoop warmte voor je batterij.
Heb je vragen over deze tips of iets anders? Kom langs bij jouw winkel in de buurt.